Dag 5
Door: Nadine Veldhuis
Blijf op de hoogte en volg Nadine
01 Oktober 2011 | IJsland, Reykjavik
Nog wat leuke weetjes over IJsland: Het water dat uit de kraan komt hier is IJslands water wat uit de grond komt. Uiteraard naar de juiste temperatuur gebracht want normaal heeft het een temperatuur van 100 graden celsius. Het water ruikt een beetje naar koeienpoep, rotte eieren en gekookte eieren. Moet ik dus wel even aan wennen om daaronder te douchen :)
Het is gebruikelijk hier in IJsland dat de kinderen buiten hun middag dutje doen hoe koud het ook is. Zo wordt Sigga geheel ingepakt ´s middags in de kinderwagen buiten gezet.
Ook hier verkopen ze het Euroshopper merk.
Jou betekend in het IJslands ja. Wellicht word het wel ander geschreven. En zo zijn er nog meer overeenkomsten tussen het Nederlands en IJslands. Dus ik kan het een beetje volgen af en toe. Maar het meerendeel van de IJslanders spreekt goed Engels gelukkig.
Alle zwembaden zijn in de buitenlucht hier in IJsland. En er zijn baden van tussen de 40 en 45 graden. Die heb ik vandaag geprobeerd en het werkt zeer ontspannend.
IJsland is 2 uur vroeger dan Nederland. In plaats van 1 uur wat ik dacht. Ze veranderen hier namelijk de klok niet naar zomertijd.
In IJsland zijn maar heel weinig mensen vegetarier (e met puntje bestaat niet op deze laptop volgensmij :)). Weet niet waarom.
De helft van alle mensen in IJsland woont in Reykjavík.
Nou dat was het wel zo´n beetje denk ik. Oh jah had ik al gezegd dat ik het hier erg goed naar mijn zin heb en dat er erg goed voor mij gezorgd word. :)
Liefs aan iedereen.
Nadine
02 Oktober 2011 - 08:22
Priska De Nood:
Hey, zo te horen heb je het erg naar je zin! Fijn voor je!!! xoxox Pris -
02 Oktober 2011 - 09:42
Veerle:
Hoi Nadine,
Hopelijk ben je je verkoudheid snel kwijt en heb je dan genoeg weerstand opgebouwd om de komende tijd in de kou door te brengen. Die zwembaden lijken me ook wel heerlijk. Liefs -
02 Oktober 2011 - 10:37
Ellis:
Nou meid, Ik hoop dat je je snel beter voelt! Het klinkt allemaal heel spannend, ik hoop dat je je er snel een beetje thuis voelt. (ik hoop een hoop;)) Xoxo Ellis -
03 Oktober 2011 - 12:57
Mink:
Ha sardien, leuk om je verslag te lezen, wel raar hoor dat het allemaal toch zo snel is gegaan.
Als je terug bent, gaan we sanadome-en goed:)?
Jij hebt vast je voorproefje gehad.
Lieve meid,
geniet nog maar even lekker daar, dik verdient
dikke kus en smokje
mink XXX -
03 Oktober 2011 - 15:17
Nico Veldhuis:
Hoi Nadine,
Klink zeer interessant, zijn er geen CPC klanten die nodig advise nodig hebben??
Veel nieuwe ervaringen , natuur, nieuwe mensen, politiek,acteurs, babies in de kou, nou genoeg om je bezig te houden.
veel plezier,
lieve groetjes Pap -
04 Oktober 2011 - 22:14
Nadine:
Voel me al een stuk beter. Maar hier in huis heerst nog wel het een en ander. zowel de kinderen als de moeder hebben infecties aan hun ogen. Dit is iets wat Sigga bij de kinderopvang heeft opgelopen. En er schijnt daar nu ook een soort worm te heersen die ook zeer besmettelijk is. Dus tja we zullen zien hoe ik mijn gezondeheid goed kan houden de komende tijd.
Zuske.Thuis voelen gaat vanaf het weekend al een heel stuk beter. Dus dat zit allemaal wel goed.
Bedankt Mink. Ik ben erg blij dat het snel is gegaan. Ik zat op den duur echt mijn mijn handen in het haar. Ga al lekker naa het Sanadome joh. We doen wel weer eens wat leuks als ik terug ben. Liefs,x
Pap. Ben nog niet opzoek gegaan naar cpc klanten. Heb dan ook mijn voorbeeld koppelingen niet mee ;) Maarja iedereen kan wel wat koppelingetjes gebruiken dus hier in IJsland vast ook wel. Ja pap, het is echt heerlijk om in deze nieuwe omgeving te zijn. Ik snap de reis drift die jij altijd hebt gehad erg goed.
Bedankt voor alle reactie. Echt heel leuk. Dat maakt het schrijven ook een stuk leuker als je weet dat er mensen zijn die het leuk vinden om het te lezen.
Liefs, xx
Nadine -
09 Oktober 2011 - 14:01
Janita:
Hee Nadine!
Wat ontzettend tof dat jij je dromen achterna gaat. Fyn dat je het naar je zin hebt. Ik moest zelf wennen aan alle aanpassingen die ik moest maken.. Maar nu ik hier een tijdje ben lijkt het net alsof ik niet anders gewend ben! Je foto's zijn echt heeeul cool, weekje ruilen? Haha geniet van je tijd in Ijsland, de tijd vliegt voorbij.
Ik blijf je zeker volgen. Keep me updated!
Liefs, Janita